Het Gardameer is een van de grootste toeristische trekpleisters in Italië. Jaar na jaar reizen heel veel mensen af naar het zonnige Italië om heerlijk te genieten in de omgeving van het Gardameer. Daar zijn campings natuurlijk goed op ingespeeld, want rond het Gardameer vind je ook een heleboel mooie en leuke campings waar je naartoe kunt gaan. Hier lees je vier redenen om op vakantie te gaan naar een camping aan Gardameer.

Activiteiten bij het Gardameer

Een eerste reden om een op vakantie te gaan naar het Gardameer is vanwege alle leuke activiteiten die je kunt ondernemen in en rond het meer. In het meer kun je natuurlijk verschillende watersporten beoefenen, zoals waterskiën, wake boarden of paraseilen. Natuurlijk kun je ook gewoon zwemmen of aan het meer liggen zonnebaden. Verder is het ook indrukwekkend om een boottocht over het Gardameer te maken. Rond het Gardameer zijn ook tal van bezienswaardigheden die een bezoekje waar zijn, zoals het schiereiland Sirmione, de Varone waterval en de vele gezellige stadjes en dorpjes, zoals Salo of Riva del Garda, die aan het meer liggen. Als je van wat avontuur houdt kun je ook de Monte Baldo beklimmen om van het indrukwekkende uitzicht te genieten.

Pretparken, steden en culturele uitstapjes

Het Gardameer heeft ook een goede ligging als je een dagtripje wil maken naar bijvoorbeeld een andere stad of een pretpark. Het toffe pretpark Gardaland ligt in de buurt van het Gardameer en ook het waterpark Carneva world ligt in de buurt. Als je liever een culturele uitstap doet, dan kun je naar Vittoriale degli Italiani, waar een park met Italiaanse villa werd omgebouwd tot een museum en amfitheater. Ook als je graag aan dagje naar een wat grotere stad gaat, zijn er genoeg opties in de buurt van het Gardameer. Een van de bekendste is toch wel Verona, waar je op het beroemde balkon de welbekende scène uit Romeo en Julia kunt naspelen.

Natuur

Een derde reden om naar een camping bij het Gardameer te gaan is vanwege de prachtige natuur. Overal om het meer liggen wel stranden waar je heerlijk kunt wandelen of kunt zonnebaden. Ook zijn er her en der mooie watervallen te vinden en kun je heerlijk wandelen in de verschillende parken en tuinen. Verder zou je de toppen van de Alpen kunnen bereiken of kunnen wandelen in de Alpenweide.

Eten

Italië staat bekend om hun lekkere eten, dus dat mag ook zeker niet ontbreken als reden om naar het Gardameer te gaan. Overal zijn lekkere Italiaanse restaurantjes te vinden waar je kunt genieten van het fantastische Italiaanse eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *