Wanneer je op vakantie gaat, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dat te doen. Zo kun je met het vliegtuig naar je bestemming, maar ook met de auto, caravan, tent of met de camper. Deze laatste heeft een heleboel voordelen en is dan ook zeker een aanrader als je van kamperen houdt, maar ook wel waarde hecht aan wat luxe. In dit artikel geef ik je drie voordelen van het reizen met een camper ten opzichte van de andere vervoersmiddelen.

Een huis op wielen

Een camper is eigenlijk gewoon een huis op wielen. Hierdoor heb je alle faciliteiten aan boord en kun je comfortabeler reizen dan wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig of met de auto gaat. Je hebt namelijk tijdens de reis een stuk meer ruimte tot je beschikking en hoeft de ruimte niet te delen met andere mensen (op je medereizigers na). Wanneer jij aan het rijden bent, kunnen je medereizigers gerust een spelletje spelen in de treinzit of misschien zelfs even een dutje doen op het bed. Hierdoor heb je een stuk meer vrijheid. Er zijn een heleboel verschillende soorten campers, waardoor er altijd wel een camper is die aansluit op jouw kampeer wensen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een volledig uitgeruste Dethleffs camper gaan, maar ook voor een ouder camperbusje. 

Sneller op de bestemming

Een camper en een caravan worden vaak met elkaar vergeleken. Toch heeft een camper ten opzichte van een caravan één heel groot voordeel en dat is dat je er sneller en makkelijker mee kunt rijden. Met een camper ben je namelijk een stuk wendbaarder dan met een caravan die achter je auto hangt. Daarnaast mag je met een caravan in de meeste landen ook niet zo hard als dat je met een camper mag. Hierdoor ben je met een camper dus letterlijk sneller op je bestemming. Daarnaast hoef je met een camper ook minder vaak te stoppen dan met een caravan. In de auto krijg je toch sneller last van het zitten en het kan ook zijn dat je net na de stop bedenkt dat je iets nodig hebt uit de kofferbak. Bij een camper kun je gerust even je benen strekken (als passagier dan) en kun je ook makkelijker bij je spullen.

Meer mogelijkheden en makkelijker vertrekken

Wanneer je met een camper op vakantie gaat hoef je alleen maar al je spullen in de camper te stoppen en dan kun je eigenlijk al vertrekken. Hierdoor is het ook ideaal als je last-minute een weekendje weg wilt. Daarnaast kun je met een camper ook op meer plekken staan dan met een caravan of tent en ben je makkelijker gesetteld op je plek. Bij een caravan duurt dit vaak net wat langer. Met een camper ga je dus vaak meer op pad, waardoor je de investering er sneller uit hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *