Het is de droom van velen: een wedstrijd in de Italiaanse of Spaanse competitie persoonlijke bijwonen! Een droom die tegenwoordig voor heel veel mensen uitkomt, omdat zij ervoor kiezen deel te nemen aan een van de veel voetbalreizen die worden georganiseerd. Voetbalreizen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen het ticket te kopen via een organisatie die voetbalreizen aanbiedt of een compleet arrangement, inclusief reis en hotel boeken. Alles is wat dat betreft mogelijk!

Aandachtspunten bij het boeken

Een voetbalreis is een ware belevenis die je niet snel zult vergeten. Je moet er echter wel voor zorgen dat je jezelf goed voorbereid en een aantal zaken in de gaten houdt. Dat begint met het kiezen van het soort voetbalreis dat je wilt maken. Zoals gezegd zijn er verschillende arrangementen die je kunt boeken en daarbij geldt vaak dat des te meer er voor je geregeld wordt, des te meer je betaalt voor de reis. Koop je alleen de tickets, dan geldt weer dat je echt helemaal op jezelf bent aangewezen. Gaat er tijdens je trip iets mis, dan heb je geen organisatie achter je en zul je problemen zelf moeten oplossen. Wanneer je nog nooit een voetbalreis hebt gemaakt, is het dan ook verstandiger om gewoon de hele reis, inclusief je voetbalticket en je accommodatie door een erkende reisorganisatie te laten regelen. 

Prijzen voor het bijwonen van je favoriete voetbalteam, lopen behoorlijk uiteen. Voor voetbalreizen naar Real Madrid bijvoorbeeld moet je vaak dieper in de buidel tasten, dan wanneer je een wedstrijd uit de Engelse competitie wilt bekijken. Niet alleen de afstand die je moet overbruggen speelt een rol, ook de populariteit van de betreffende club speelt mee. Zo is bekend dat wedstrijden van Real Madrid vrijwel altijd uitverkocht zijn. Een ticket zal dan duurder uitvallen dan een wedstrijd bekijken van bijvoorbeeld Chelsea, waar het stadion niet altijd uitverkocht is.  

Kies een betrouwbare reisorganisatie. 

Voetbalreizen zijn immens populair en helaas wordt er nog wel eens gesjoemeld met het aanbieden van tickets voor met name populaire wedstrijden. Denk aan de finale van de Champions League of een landelijke kraker in Spanje, bijvoorbeeld tussen Real Madrid en Barcelona. Lees de reviews die andere voetbalsupporters hebben geschreven en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar zodat je een goede indicatie hebt van de gemiddelde prijs die wordt gerekend voor de voetbalreis. Wees er tot slot altijd vroeg bij. Dat scheelt in de prijs en geeft een betere garantie dat je een goed plekje hebt in het stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *