Fotografie is een leuke hobby en natuurlijk ook voor veel mensen een beroep. Een beginnende fotograaf koopt, over het algemeen, een goede camera met één extra lens. Maar wist je dat er veel meer objectieven zijn? Objectieven zijn lenzen die goed gecombineerd kunnen worden met een camera. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je de juiste objectieven kiest. Heb je hé-le-maal niks met fotografie op de milimeter en maak je graag grote overzichtsfoto's? Dan hoef je echt geen lens aan te schaffen om extra te kunnen inzoomen. Hou je van speciale effecten? Ga dan eens spelen met een fisheyelens. 

Objectieven voor iedere vorm van fotografie

Op de site zijn maar liefst 14 verschillende soorten objectieven te vinden. Er is dus altijd een objectief te vinden dat voldoet aan jouw wensen en verwachtingen. Het kan heel verfrissend zijn om eens te gaan werken met nieuwe objectieven. Het kans zelfs zijn dat je weer nieuwe inspiratie krijgt voor mooie nieuwe foto's, een nieuwe manier van fotograferen. Ben je het fotograferen beu? Denk je dat je nu alles wel hebt gefotografeerd wat de moeite waard is? Koppel dan eens een macrolens aan je camera. Doordat je nu veel nauwkeuriger moet kijken kan het zomaar zijn dat je complete plezier in de fotografie weer terugkomt.

Zorg goed voor je lenzen

Objectieven zijn kwetsbaar. Ze zijn natuurlijk van glas gemaakt. Ook zitten er vaak bewegende delen voor het scherpstellen van het beeld aan bevestigd. Het is dus uitermate belangrijk dat je de lenzen op de juiste manier bewaart. Dit kan het best in een goed gevoerde tas met verschillende vakken. In deze tas heb je ruimte voor verschillende objectieven, je camera en natuurlijk de extra zaken die je nodig hebt. Het kan dan gaan om de oplader voor je camera, een klein statief maar ook reserve opslagkaarten en een reserve accu kunnen dan gemakkelijk worden vervoerd.

Ontdek je eigen omgeving door een lens

Je kunt in je directe omgeving vast mooie doorkijkjes, kunst en planten ontdekken. Of een kat die pontificaal op het dak van een auto zit. Als je net begint met fotograferen zul je moeten bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ben je gek op de natuur? Of ben je juist een enorme fan van de stadse drukte? Hou je ervan om dieren op de foto te zetten? Of hou je meer van weidse landschappen? Begin gewoon in je directe omgeving. Je zult zien dat er veel meer te zien is dan je van te voren had gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *