Portugal is één van de meest populaire vakantiebestemmingen bij Nederlanders. Dat is niet gek, want Portugal heeft erg veel te bieden. Ontdek de mooiste landschappen, ervaar een prettig klimaat (met in de zomer zelfs temperaturen boven de 40 graden!).

Op vakantie naar Portugal

Er zijn diverse manieren om op vakantie te gaan naar Portugal. Je kunt ervoor kiezen om met de auto naar Portugal af te reizen, maar je kunt ook kiezen voor gemak waarbij je het vliegtuig pakt en op één van de vliegvelden van Portugal een auto huurt. Zo ervaar je het gemak en de flexibiliteit van een eigen auto en kun je met je eigen tempo door Portugal reizen. Deze zogeheten fly drive Portugal vakanties worden door diverse reisbureaus aangeboden en zijn erg betaalbaar.

Portugal

Beleef Portugal tijdens een autorondreis

Wanneer je op het vliegveld in Portugal bent aangekomen, staat je huurauto klaar en kan de rondreis beginnen. Zet je navigatie aan en kies de eerste bestemming uit waar je heen wilt rijden, dit kan natuurlijk op je eigen tempo, aangezien je met een autorondreis niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer of andere vervoersmiddelen.

Pak tijdens je rondreis door Portugal Lissabon mee, de hoofdstad van Portugal met een rijke geschiedenis. Lissabon heeft diverse historische buurten met oude gebouwen en hierbij is een bezoek aan het kasteel Saint George zeker de moeite waard.

Ontdek de schoonheid van Sintra

Naast Lissabon heeft Portugal natuurlijk nog meer mooie steden die ook het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan Coimbra, Porto, Ponte de Lima en Sintra. Sintra is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege haar grote schoonheid van natuur en architectuur. Sintra heeft diverse paleizen die zeker een bezoek waard zijn. Naast de gebouwen kan je in Sintra ook vertoeven op haar witte zandstranden en kun je een kijkje nemen in één van de prachtige 17e eeuwse forten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *