op vakantie waar op letten

Op vakantie? Op vakantie gaan is heerlijk! Even helemaal tot rust komen. Maar vakantie kan ook voor stress zorgen. Je tas pakken, op tijd naar Schiphol reizen en de juiste gate weten te vinden. Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. In deze blog delen we een aantal tips en gaan we voor het gemak ervan uit dat je met het vliegtuig reist. 

Testen op corona

Tegenwoordig erg belangrijk. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan heb je een negatieve uitslag van de corona test nodig. Ook een pcr test met certificaat volstaan in de meeste gevallen. Ben je volledig gevaccineerd? Dan heb je geen test nodig. Je internationale QR-code is dan voldoende. 

Schiphol app 

Ken je dat? Je komt aan op Schiphol en staat vervolgens met tientallen andere reizigers naar een televisiescherm te staren. Via het scherm probeer je erachter te komen hoe laat jouw vliegtuig precies vertrekt en vanaf welke gate je vliegt. De informatie op deze schermen rouleert snel en het is dan ook altijd stressen om jouw vlucht eruit te pikken. Voorkom deze stress door de ‘Schiphol app’ op je smartphone te installeren. Zo zie je super eenvoudig vanaf welke gate je vertrekt! 

Vergeet in elk geval niet.. 

  • Je portemonnee met: 
    • Pinpas (het liefst 2 pinpassen, werkt de een niet? Dan heb je altijd de ander nog!) 
    • Een creditcard (zeker handig in het buitenland, via je creditcard ben je vaak ook beter verzekerd) 
    • Je identiteitsbewijs (past makkelijk in je portemonnee) of je paspoort
  • Voldoende kleding voor de duur van je reis 
  • Zonvakantie (liefst minimaal 2 flessen met een hoge SPF) 
  • Entertainment (denk aan een mp3-speler, e-reader of boek) 

Op internet zijn er tevens genoeg checklisten te vinden. Fijne vakantie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *