Mexico specialist

Wil je graag op vakantie naar Mexico? Goed plan! Of je nu een strandvakantie of een rondreis in Mexico wilt beleven… Mexico gaat je vast en zeker verrassen. Relax op de parelwitte stranden vol palmbomen, ontdek eeuwenoude Maya-tempels en ga zwemmen in een ‘cenote’. Voor een strandvakantie is het belangrijk dat je in een goed hotel verblijft in een badplaats die geschikt is voor jouw reisgezelschap. Laat daarom een Mexico specialist met je meekijken en advies geven. Door dit advies maak je de juiste keuzes voorafgaand aan je vakantie zodat je eenmaal in Mexico volop kunt genieten! Ben je benieuwd wat je allemaal in Mexico kunt beleven? Hieronder vind je de belangrijkste plekken van Yucatan, hét vakantieschiereiland van Mexico! 

Mexico specialist

Chichen Itza 

Tussen de dichtbegroeide bossen is Chichen Itza ontdekt. Deze oude Maya-stad staat vol eeuwenoude gebouwen die jij vandaag de dag kunt zien. Van Maya-piramides tot offerplaatsen en sportvelden. Het hoogtepunt van Chichen Itza is ‘El Castillo’ met de vele traptreden.  

Tulum 

Hoewel de meeste Maya-tempels in het regenwoud liggen, vind je in Tulum een Maya-tempel aan de kust. De Maya-tempel in Tulum ligt direct aan een bounty-strand vol palmbomen en grenzend aan een azuurblauwe zee. Haal je camera uit je tas op de allermooiste reisfoto’s te maken! Extra leuk: na je trip aan de ruïnes kun je lekker aan het strand relaxen. 

Playa del Carmen 

Vroeger was Playa del Carmen een klein, rustig kustdorpje. Inmiddels is Playa del Carmen één van de grootste badplaatsen van Mexico. De stranden zijn er prachtig waardoor veel hotels zich hier hebben gehuisvest. Dit zijn grote all-inclusive hotels waar het je aan niets zal ontbreken. 

Cancun 

Een andere badplaats in Mexico is Cancun. Net als in Playa del Carmen vind je ook hier witte stranden en een felblauwe zee. Het enige verschil met Playa del Carmen is dat in Cancun veel meer feestende Amerikanen komen. Houd je van gezelligheid dan zit hier helemaal goed. Wil je het liever wat rustiger aan doen, dan kun je beter voor Playa del Carmen kiezen. 

Cenotes

Naast zwemmen in zee of het zwembad van je hotel kun je in Mexico ook kiezen voor zwemmen in zogeheten ‘cenotes’. Dit zijn ondergrondse waterbronnen die zijn omgeven door steile rotswanden. Deze waterbronnen zijn via ondergrondse rivieren met elkaar verbonden waardoor je alleen al in Yucatan enorm veel cenotes tegenkomt. Wanneer de zon schijnt, dan schijnen de zonnestralen door het open luchtgat bovenin de cenote. Dit zorgt voor fotogenieke momenten! Neem een frisse duik in de cenote om even af te koelen van de Mexicaanse temperaturen. Kijk niet raar op als je iets aan je voeten voelt knabbelen, want dit zijn kleine visjes die je huidcellen opeten. Krijg je gelijk een pedicurebehandeling! 

Een vakantie Mexico boeken

Weet jij nu 100% zeker dat je naar Mexico op vakantie wilt? Ga met jouw wensen naar een reisbureau Mexico om advies te ontvangen voor jouw reis. Een reisbureau gespecialiseerd in Mexico verzorgt alle reserveringen zodat jij hier geen omkijken naar hebt. Super handig! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *