Istanbul (vergelijkbaar met Armenië en de oude stad) is de grootste metropool in Turkije. Het is ook de op een na grootste stad ter wereld en de achtste grootste in de Europese Unie. De stad heeft alles voor iedereen, van historisch tot modern, mooi tot oud, vriendelijk tegenover Stern. Istanbul heeft alles wat een internationale reiziger zou willen: historische bezienswaardigheden, winkelcomplexen, monumenten, musea, enz., Stranden, bergen, parken, tuinen en meren, enz. Het is echt een toevluchtsoord. In deze blog beginnen we met het uitleggen van de opbouw van de stad en daarna gaan we in op wat een reiziger er allemaal wel niet kan doen. 

Opbouw stad

Istanbul is verdeeld in twee secties: oude stad en sultanabad. De eerste werd ooit gebeld door de naam Qasabah, wat vader van rijken betekent; Istanbul is ook bekend als de residentie van de Sultan Abdulhamit IV. Istanbul is nu eenvoudig bekend als Istanbul.

Istanbul was de residentie van de Erstwhile Romeinse Republiek, evenals het Byzantijnse rijk. Tegenwoordig is Istanbul de thuisbasis van talloze moderne en prachtige gebouwen, monumenten, tuinen en parken. Architectuur in Istanbul schuilt veel legendarische structuren en gebouwen, waaronder het Topkapi-paleis een van de beroemdste oriëntatiepunten Istanboel.

Bereikbaarheid

Istanbul is de thuisbasis van een aantal nationale en internationale luchthavens. Daarnaast zijn er ook kleinere luchthavens in de regio. Men kan goedkope vliegtickets krijgen door te controleren op de reisagenten of luchtvaartmaatschappijen van de bestemming. Een reiziger kan altijd Istanbuls-locatie controleren met behulp van de Google Maps. Dit geeft een nauwkeurige kaart van de omgeving. Turkije heeft drie grote internationale luchthavens, namelijk, Antalya, Marmaris en Istanbul. Reizigers kunnen goedkope vliegtickets Istanbul op deze luchthavens vinden. De reis van daar naar andere delen van het land is vrij lang; De reis van Antalya, Marmaris of Istanbul duurt minder dan twee uur, terwijl die van elders bijna 3 uur duren. Na aankomst in Antalya kan men de blauwe moskee en de tempel van Halkah bezoeken. Het grote dienblad moet hier niet worden overschat als het eten hier een van de beste in de regio is. Het moet worden gegeten terwijl de zon in de schaduw is, omdat de zon extreem heet is. De beste manier om goedkope vliegtickets te krijgen, is om de moeite te doen ten minste één maaltijd buiten het hotel of het resort-eetcafe te eten.

Vrije tijd

Daarnaast is Turkije ook de juiste plaats voor toeristen die geïnteresseerd zijn in sightseeing. Met name de Beyoglu-gebied biedt een aantal geweldige plekjes. De meest populaire plekken zijn onder meer het Topkapi-paleis, de Blue Mosque, de kerk van Ayios Dimitrios en de Blauwe Moskee. Afgezien van de architectonische gebouwen, wordt Turkije ook opgemerkt voor de verschillende natuurreservaten. Deze parken bieden een geweldig uitzicht op de natuur en het landschap. Men moet niet missen bij het verkennen van de verschillende archeologische vindplaatsen, vooral die in Istanbul. Dit zal veel van de tijd opnemen. De reis van Antalya naar Istanbul zal ook interessant zijn, omdat er de mogelijkheid is om te stoppen bij het Marmaris Fort en de basiliek van Bom Jezus. Dit zijn twee beroemde archeologische vindplaatsen in de regio en reizigers kunnen al een tijdje tussen de oude ruïnes zijn. Om te genieten van goedkope vliegtickets voor Istanbul, is het raadzaam om al deze excursies als onderdeel van een pakket te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *