Portugal

Nog steeds krijgen wij de vraag of je een rondreis Zuid-Afrika zonder problemen kunt maken. Altijd kunnen we tegen degene die bij ons komt met die vraag zeggen dat het kan, maar je moet wel zelf je veiligheid in acht nemen. Zeker in Zuid-Afrika is het van belang dat je zelf bijdraagt aan je eigen veiligheid. Natuurlijk ligt het eraan hoe en met wie je een rondreis Zuid-Afrika gaat maken. Wanneer je dwars door Zuid-Afrika trekt met een georganiseerde reis dan weten de gidsen precies welke plekken ze moeten vermijden. Ga je alleen of met je gezin op rondreis dan is het verstandig om je reis te laten voorbereiden door een reisbureau dat alles weet van rondreizen door Zuid-Afrika. De medewerkers weten precies wat de mooie plekken zijn en vermijden in hun reisroute plaatsen waar je beter niet naar toe kunt gaan.

Rondreizen in Zuid-Afrika vraagt om een goede voorbereiding

Zeker bij een rondreis Zuid-Afrika is goede voorbereiding belangrijk. Het beste laat je je voorlichten en adviseren door medewerkers van een reisbureau die rondreizen door Zuid-Afrika uitstippelen. Zij kunnen een route voor je maken die onvergetelijk is. Zij zorgen ervoor dat afstanden niet te ver zijn en geven je een goede routebeschrijving eventueel via GPS. De wegen in Zuid-Afrika zijn goed berijdbaar, maar je moet niet hoeven zoeken in het donker want dat is echt geen pretje. Houdt er wel rekening mee dat in Zuid-Afrika links wordt gereden. Laat je reis en je accommodaties plannen en ga onbezorgd op reis. De medewerkers van het reisbureau kunnen ook een auto en eventuele binnenlandse vluchten voor je boeken. Je kunt het beste een rondreis Zuid-Afrika maken in de maanden maart tot en met half mei en vanaf half augustus tot en met oktober.

Een rondreis door Zuid-Afrika om nooit te vergeten

Een rondreis Zuid-Afrika ga je nooit vergeten Alleen in Zuid-Afrika kun je oog in oog komen te staan met de Big Five. Daarvoor ga je natuurlijk op safari in het Kruger National Park. Je rijdt met je huurauto en gaat op zoek naar een kudde olifanten, een leeuw, luipaard, neushoorn of nijlpaard. Giraffen, zebra’s en bavianen zijn er in overvloed. Kies je voor een ‘georganiseerde’ rondreis Zuid-Afrika dan kom je in dorpjes en langs wegen die zijn uitgezocht door het personeel van het reisbureau. Een van de rondreizen is “Highlights of South Africa” waarbij de volgende “highlights” worden bezocht:

  • Panoramaroute,
  • Krugerpark,
  • Eswatini, een apart koninkrijk
  • Tuinroute,
  • Kaapstad

Tussendoor vlieg je van Durban, naar Port Elizabeth.  Alles wordt tot in de puntjes geregeld het enige dat jij nog kunt doen is genieten.

Praktische tips voor een reis door Zuid-Afrika

Er zijn, net zoals in elk vakantieland, zaken waar je als toerist rekening mee moet houden. Een aantal zaken zetten we hier voor je op een rijtje;

·         Je hebt een geldig paspoort (tot 1 maand na terugkomst geldig) nodig.

·         Men rijdt links

·         DTP en Hepatitis A en B worden aangeraden evenals het slikken van malariapillen.

·         Je kunt met een Nederlandse bankpas betalen evenals met de meest algemene creditcards (Visa, Mastercard of American Express)

·         Fooien zijn normaal in Zuid-Afrika. Zeker in hotels, restaurants en taxi’s. Ook voor medewerkers van benzinestations, excursies en treinpersoneel is een fooi normaal

·     Ga je op safari neem kleding mee in schutkleur

·     Het fotograferen of filmen van militaire- en regeringsgebouwen is verboden. Het advies is om altijd toestemming te vragen als u personen wilt fotograferen.

·     Zuid-Afrika heeft een strenge wetgeving voor de verkoop, het bezit en de uitvoer van jachttrofeeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *