De kop van Noord-Holland is een prachtige plek omgeven door water. Aan de ene kant heb je de Noordzee en aan de andere kant de Waddenzee. Ook heb je het prachtige IJsselmeer. Je zou denken dat tussen al dit water niet echt heel veel te beleven is maar niets is minder waar. Er liggen verschillende steden en dorpen tussen de wateren in. Zo heb je bijvoorbeeld Wieringen, eerder een eiland waar je nog steeds een eilandgevoel kunt ervaren. Ontdek wat je nog meer kan doen in dit artikel, hier geven we 5 tips om jouw dagje weg onvergetelijk te maken!

Tip 1: wadlopen

Lekker even wandelen over de bodem van de zee, super speciaal natuurlijk! Ontdek waarom de Waddenzee onderdeel is van het werelderfgoed! Let wel goed op, laarzen worden afgeraden omdat deze vaak vast komen te zitten in de modder. Neem oude schoenen mee, want vies worden ze sowieso!

Tip 2: Lekker garnalen vissen

Als je van vis houdt is dit een goeie optie voor jou! Reserveer een plek aan boord van een van de schepen die de Waddenzee opgaat om naar garnalen te vissen! Leuk voor het hele gezin.

Tip 3: Het gat in de Dijk

Een beetje geschiedenis mag niet ontbreken. De plek waar de dijk werd opgeblazen in de tweede wereld oorlog mag je niets missen. Met behulp van borden kom je meer te weten over de geschiedenis van deze plek.

Tip 4: Picknick van de dikke briek

Een enorm leuk restaurant voor burgers en schippers! Hier kan je even stoppen voor een leuke picknick in het bos.

Tip 5: Het bos

Ga even lekker wandelen in het bos. In de kop zijn er genoeg mogelijkheden om te speuren naar mooie natuurplekken! Ook kan je hier uniek overnachten op een natuurkampeerterrein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *